Šank Rock

Oder Zlatorog

Šank Rock se je po najprej ekskluzivnem nastopu na Pivu in cvetju 2014 odločil za ponoven »restart«, ki je pozneje prerasel tudi v uspešnico in album Restart. Ne nazadnje jih je v ponovno delovanje prepričal glasbeni direktor našega festivala Urban Centa, ki jih je povezal s kitaristom Stevom Stevensom, in na novo vzcveteli kemiji nekdanjih članov skupine dal še dodaten zagon.

Matjaž Jelen (vokal), Bor Zuljan (kitara), Cveto Polak (baskitara), Roman Ratej (bobni) ter Sašo Gačnik (klaviature) so nato z nekaj koncerti dali vedeti, da prihaja novo nadaljevanje. »Za starejše smo nekoliko nostalgični, ker jih naše pesmi spominjajo na mladost, mlajšim pa smo zanimivi, ker igramo drugačno glasbo kot današnji rokerji«, pravijo člani skupine. Ena od najbolj znanih slovenskih rokovskih skupin je posnela 13 studijskih albumov in nanizala vrsto nepozabnih uspešnic – med takšne, kot so Pravljica o mavričnih ljudeh, Metulj, Jaz nimam noč za spanje, Hitro drugam, Ker te ljubim, Vzemi ali pusti, Delam, kar paše mi, Dej se mal nasmej se zdaj uvrščajo tudi Restart, Ni sreče brez R’n’R’ in naslovna letošnjega albuma Nekaj več.

Šank Rock je večni pozitivni optimist, tudi na novi plošči Nekaj več s soavtorskim in producentskim podpisom Bora Zuljana pa ponuja melodičen AOR, s kakršnim se je v treh desetletjih in pol zapisal v zgodovino slovenskega rocka.

Šank Rock na festivalu Pivo in cvetje Laško 2017
Šank Rock - Restart