Pogosta vprašanja

A) VSTOPNINA

1. Ali je potrebno za obisk festivala plačati vstopnino?

Da, za festival Pivo in cvetje Laško je potrebno plačati vstopnino, ki znaša 15 evrov na osebo. To je polna cena, ki pa jo je mogoče z ugodnostmi nakupa znižati. Prosimo, preberite naše odgovore tudi v nadaljevanju in izberite najugodnejšo ponudbo.

2. Boste vstopnice ponujali ceneje v predprodaji?

Da, v predprodaji bodo vstopnice naprodaj s do 30-odstotnim popustom.

3. Kako je s skupinskim nakupom vstopnic?

Uvajamo tk. im. »6-pack«. Kupite 5 vstopnic in prejmete šesto gratis. Popust lahko uveljavljajo tudi družine in sicer imajo vsi mladi do 16 let, ki pridejo na festival z vsaj enim od staršev, vstopnico gratis.

4. Zakaj sploh vstopnina, če je prejšnja leta ni bilo?

Festival se razvija, napreduje, raste, postaja tudi vse bolj mednaroden in popularen, tako z vidika glasbenikov, kot obiskovalcev. Naš cilj je, da postane organizacijsko še prijaznejši do gostov, predvsem pa želimo celovito tudi v prihodnje dvigovati njegovo kakovost. Ne le glasbeni del, kjer smo v zadnjih letih storili izjemne premike, tudi v spremljajoči ponudbi, kulinariki ter v gostoljubju nasploh, saj želimo dvigniti nivo doživljanja festivalskega dogajanja na v Sloveniji še ne videno raven.

5. Zakaj ste se odločili dvigniti ceno iz lanskih 2 evra za vse dni na letošnjih kar 15 evrov za en dan?

Letošnja vstopnina (brez kakršnihkoli popustov) znaša 15 evrov na dan za odraslo osebo. To še vedno pomeni, da je naš festival daleč najcenejši ter da obiskovalcu za plačano vstopnino nudi bistveno več kot katerikoli drug festival v Evropi. Še ena primerjava je zanimiva: vstopnina za en sam koncert kateregakoli posameznega izvajalca našega festivala je višja. Pri nas pa obiskovalci za ta znesek, ki si ga ob nakupu v predprodaji ali z drugimi posebnimi ugodnostmi še znižate, dobite možnost ogleda preko 15 koncertov dnevno.

6. Čemu je namenjena zbrana vstopnina?

Vstopnina pokriva del stroškov, ki jih nosi organizator.

7. Kje boste imeli prodajna mesta?

Priporočamo nakup v predprodaji, saj boste tako prihranili do 30% in se ob tem še izognili gneči. Vstopnice lahko kupite na spletni strani www.pivoincvetje.si ter na prodajnih mestih sistema Moje karte, na primer na črpalkah Petrol in OMV. Prodajna mesta bodo tudi ob vstopu na sam festival, na vseh ključnih vstopnih točkah v Laško, toda opozarjamo na možnost čakalnih vrst in priporočamo cenejši ter najbolj udoben nakup v predprodaji.

8. Kdaj se prične prodaja vstopnic in do kdaj traja predprodajno obdobje?

Vstopnice lahko kupite od 16.5. dalje. Prvo predprodajno obdobje z več kot 30% popustom se konča 31.5., drugo, z 20% popustom 30.6., zadnje, z 10% popustom pa le dva dni pred festivalom, 11.7. Enaki popusti veljajo za trodnevno vstopnico.

9. Kako bo potekala kontrola vstopnic in kako se boste izognili vrstam na eni strani oz. uhajanju gostov na festivalsko prizorišče na drugi strani?

Na vseh vstopnih točkah v Laško bodo zagotovljena kontrola za preverjanje vstopnic. Ta bo skrbela tudi za varnostne preglede, saj želimo našim gostom zagotoviti kar največjo varnost v skladu z najsodobnejšimi varnostnimi priporočili. Oglejte si seznam prepovedanih predmetov.

B) PARKIRANJA, KAMPIRANJA

10. Koliko bo znašala cena parkirnine?

Cena parkirnine je res simbolična in znaša 3 evre na dan za vozilo. Plačilo je možno izključno na prizorišču. Cena velja za enkratno parkiranje. V kolikor voznik zapusti parkirni prostor in se nanj znova vrne, pa čeprav isti dan, je potrebno parkirnino plačati ponovno. V kolikor voznik pusti vozilo na parkirišču preko noči ali vse dni festivala, plača le enkratno parkirnino.

11. Kakšna bo letos cena kampiranja?

Cena kampiranja je fiksna in znaša 10 evrov na osebo, najsi gre za enodnevno, dvodnevno ali tridnevno kampiranje. V vsakem primeru je cena 10 evrov.

12. Je v kampu kakšna novost?

V kampu bo letos nekaj pozitivnih novosti, ki jih bomo razkrili postopoma.

C) ODGOVORNO PITJE

13. Kako boste preprečili opijanje mladostnikov?

Pivovarna Laško Union je družbeno odgovorno podjetje. Pri tem še posebej osvešča mlade in ne spodbuja k uživanju alkoholnih pijač mladoletnih oseb. Tako je tudi na festivalu. Z občino Laško ter najemniki gostinskih prostorov dosledno spoštuje zakonodajo, ki preprečuje točenje in strežbo pijač mladoletnim osebam. Ob pregledu vstopnic bo tudi pregled nedovoljenega vnosa alkoholnih pijač, saj želimo zmanjšati število opitih mladostnikov na prireditvi.

D) LOKALNO PREBIVALSTVO

14. Kako boste poskrbeli za domačine?

Festival organiziramo v sodelovanju z Laščani in za Laščane – to je daleč najbolj odmevna turistična prireditev, ki nese glas o destinaciji Laško, ki je tudi dobitnica priznanja EDEN 2013, daleč preko naših meja. Zavedamo se, da se v času festivala življenje Laščanom obrne na glavo. V mestu ni miru, noči so bučne, življenjski ritem se obrne. Prav zato bodo vsi Laščani, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče v kraju, imeli posebne ugodnosti, za njih bo veljal poseben režim vstopa. Več o tem bomo sporočili kmalu, najbolj neučakani domačini, pa lahko dodatne informacije že sedaj dobijo v STIK-u.

15. Brezplačne vstopnice za občane Laškega

Prevzem brezplačnih tridnevnih vstopnic za občane Laškega je možen z osebnim dokumentom od ponedeljka, 3. julija, v TIC-u Laško. Vstopnice prevzamete od ponedeljka do petka med 14:00 in 17:00 ter v soboto med 10:00 in 13:00. Otroci do dopolnjenih 5 let vstopnice za festival ne potrebujejo.