Level 42

Oder Zlatorog

Osemdeseta, devetdeseta – desetletji, ki jih imajo mnogi v glasbenem spominu kot »tista« – in prav Level 42 z virtuozom Markom Kingom spominja na zadnja leta prejšnjega tisočletja z vrsto uspešnic, kot so The Sun Goes Down Hot Water, Something About You, Leaving Me Now, Lessons in Love, Running in the Family, Heaven in My Hands; v diskografiji ima dvanajst albumov, najnovejši je leta 2013 objavljeni Sirens.

Baskitarist, avtor glasbe in glavni glas skupine Mark King je v pop glasbo prinesel »slap« način igranja bas kitare. Znan je tudi po tem, da je založba Polydor ob podpisu pogodbe leta 1987 njegov desni palec zavarovala za tri milijone funtov – malo za reklamo in precej zares.

Level 42, ki je ime pobral po odgovoru na vprašanje, kaj je »smisel življenja, vesolje in vsega« iz Štoparskega vodnika po galaksiji, se je v drugi polovici desetdesetih za nekaj let umaknil, a se je leta 2001 spet vrnil. V četrtem desetletju kariere skupina deluje na polno, z bogato koncertno prakso, ki jo vodi po najprestižnejših festivalih. V Sloveniji se bo ekskluzivno in prvič ustavila na Zlatorogu. Pričakujte odličen popfunk in dobro zabavo!

Level 42 na festivalu Pivo in cvetje Laško 2017
Level 42 - LIVE Full Concert 2016