Marko Hatlak in FUNtango

Oder Special

Marko Hatlak, eden izmed najboljših slovenskih harmonikarjev, je po študiju v Nemčiji petnajst let nastopal na domačih in tujih odrih kot solist in v različnih zasedbah ter orkestrih. Leta 2004 pa je zasnoval skupino FUNtango po vzoru velikega Astorja Piazzolle, kateremu je leta 2008 tudi posvetili prvi album History. Program je pozneje še razširil, s priredbo Vivaldijevih Štirih letnih časov, z musettom francoskega mojstra Richarda Galliana, pa  tudi s svojimi skladbami.

Novi album, za zdaj je še brez naslova, snemali pa so ga sredi pomladi na Danskem, bo izšel v začetku meseca julija, prav neposredno pred nastopom na festivalu Pivo in cvetje Laško. Na njem bodo nove avtorske skladbe, omenjena priredba Vivaldija v edinstveni preobleki zasedbe FUNtango, nekaj izbranih skladb Astorja Piazzolle.

Posebna zanimivost pa bo nastop Iztoka Mlakarja, ki bo nastopil kot posebni gost. Z izbranimi skladbami iz Mlakarjevega bogatega repertoarja, tokrat z barvito spremljavo FUNtanga, bo koncert paša za ušesa in dušo poznavalcev in ljubiteljev tovrstne glasbe! Bi si za začetek sobotnega dogajanja na Specialu lahko želeli še več?

MARKO HATLAK & FUNTANGO -