SuperHammers

Oder Zlatorog

Trije glasbeniki, ki so bili hrbtenica mnogih zvezdniških zasedb in katerih referenčna lista se bere kot enciklopedija rocka, so se na pobudo programskega direktorja našega festivala združili v trio, ki so ga poimenovali SuperHammers, njihov prvi nastop pa bo prav v Laškem.

Bobnar Chad Wackerman ima za seboj pet samostojnih albumov, baskitarist Stuart Hamm jih ima sedem, kitarist in klaviaturist Mike Keneally pa kar petindvajset. Vsi trije so vrhunski virtuozi na svojih instrumentih in uspešni v samostojnih karierah, še posebej Stuart, ki velja za enega najboljših basistov vseh časov. Stu, Chad and Mike bodo na odru Zlatorog igrali skladbe s svojih albumov, pa tudi nekatere iz repertoarja zasedb, v katerih so delovali prej, tako lahko pričakujemo tudi glasbo, ki so jo podpisali Frank Zappa, Steve Vai, Allan Holdsworth in naš lanskoletni gost Joe Satriani.

Nastop superskupine SuperHammers bo gotovo prava poslastica za vse ljubitelje rocka, ki ne želijo zamuditi svetovne premiere na festivalu Pivo in cvetje Laško.

SuperHammers na festivalu Pivo in cvetje Laško 2017
The Greatest Bass Solo Ever