Jan Plestenjak

Oder Jubilejnik

Eden od najbolj priljubljenih in plodovitih slovenskih glasbenikov, znan perfekcionist z jasno vizijo, z več kot dvema desetletjema plodnega ustvarjanja. Jan ni samo skladatelj in pevec, ampak tudi kitarist, šolan na Berklee College of Music v Bostonu in na Glasbenem konzervatoriju v Celovcu.

Na začetku glasbene kariere v prvi polovici devetdesetih let je s tretjim albumom Pogrešal te bom napovedal prepoznaven stil. Piše tudi za druge izvajalce, na doslej trinajstih albumih je nanizal vrsto uspešnic, ki jih bomo gotovo nekaj slišali tudi na odru Jubilejnika – Moja ljubica, Tvoj song, Roža sredi Sahare, Iz pekla do raja, Sam da ti maš mene rada, Soba 102, Lepa, Ona sanja o Ljubljani, Stara dobra; Prelepa za poraz in Iz zadnje vrste, ki je najnovejša uspešnica z aktualnega albuma Dvigni krila.

Letos je prejel tudi nagrado »glas leta« na novih slovenskih glasbenih priznanjih Žaromet. Jan se odlično preizkuša tudi v narodnozabavni glasbi – njegov najnovejši uspeh je skladba Kok nam je luštn, skupaj z Zdenkom Cotičem in skupinama Modrijani ter Poskočni muzikanti in glede na to, da nastopa na odru Jubilejnik na isti večer kot Modrijani, jo bomo gotovo slišali tudi v živo!

Jan Plestenjak na Festivalu Pivo in cvetje Laško 2017
Jan Plestenjak - Prelepa Za Poraz (Official Video)
Coto, Jan Plestenjak, Modrijani in Poskočni muzikanti - Kok nam je luštn
Jan Plestenjak - Iz zadnje vrste (Official Video) █▬█ █ ▀█▀