Ulični vrvež z Laško pihalno godbo in Mažoretami Laško

Kulturno društvo Laška pihalna godba v sebi združuje simbiozo številnih generacij, ki se letno predstavijo na več kot 60 nastopih. Društvo skupno šteje preko 150 članov in je sestavljeno iz treh sekcij.

Godba — orkester

Začetki Laške pihalne godbe segajo v leto 1862, kar godbo uvršča med najstarejše na Slovenskem. Orkester šteje preko 70 članov in po kvaliteti spada med najuspešnejše. Godba spada med ene redkih v slovenskem prostoru, ki izvaja t.i. »show« program in se v tej kategoriji ponaša z nazivom državni prvaki.

Mažoretna skupina

Začetki mažoretne skupine segajo v leto 1989. Delijo se v tri starostne skupine, kjer najmlajše štejejo 7 let, najstarejše in najuspešnejše 25 let. Kot stalne spremljevalke Laške pihalne godbe nastopajo po vsej Sloveniji in tujini. Redno se udeležujejo državnih in evropskih tekmovanj, pri katerih nizajo vrsto uspehov. So 9-kratne državne prvakinje, na evropskih tekmovanjih konkurirajo najboljšim.

Bobnarska skupina

Društveno celoto zaključuje tretja sekcija – bobnarska skupina. Je ena redkih skupin v širšem regijskem prostoru in predstavlja nepogrešljiv dodatek na večjih nastopih na prostem, pri paradah in izvedbi »show« programa. Pohvali se lahko s sodelovanjem pri skupnih projektih z znanimi slovenskimi izvajalci, kot sta skupini Elvis Jackson in Manouche, redno nastopa na največjih slovenskih festivalih in drugih prireditvah.

Na letošnjem festivalu bodo domači godbeniki, mažorete in bobnarji ponovno navduševali s svojimi koračnicami in nepozabnim show programom. Vsak dan.