Okrasitev mesta v času festivala

V namen festivala Pivo in cvetje Laško je trenutno zasajenih 1223 sadik. Pri izbiri cvetja so se člani Hortikulturnega društva skušali držati letošnjih zasaditvenih modnih smernic, vendar je pri takšnih temperaturah in razmerah, ki po navadi vladajo v času festivala, potrebno predvideti, katero cvetje je takrat sploh v polnem razcvetu in katero vzdrži takšne temperature. Temu se tudi letos niso mogli izogniti.

Kot vsako leto bo obiskovalce, ki bodo na prireditev prihajali z vlakom, cvetlična zasaditev pričakala na železniški postaji Laško, kjer bodo poseben pogled lahko namenili tudi okrašeni starodobni lokomotivi. Tradicionalno bo v cvetju rondo pri avtobusni postaji, ocvetličena bo tudi trata pri trgovini Spar in vremenski hišici.

Člani s primerno zasaditvijo že več let krasijo prizorišče, na katerem se odvija etnografski program, prostor Muzeja Laško, vhod Kulturnega centra ter vhod Pivovarne Laško. Z namenom vnesti več cvetja na dogajališče, bodo prijazno poskrbeli za okrasitev odrov Jubilejnik in Special.

Na letošnjem festivalu so se poleg ustaljenih mest, ki jih lokalno društvo ozaljša s cvetjem, potrudili pripraviti tudi nekaj posebnih konstrukcij iz cvetja v barvah žlahtne pijače, ki se vsakoletno v hektolitrih popije na tej prireditvi. Prizadevni člani društva so izdelali pivske vrčke, narejene iz večjih in manjših sodov za vino, ki so jih zasadili s cvetjem v barvah piva in pivske pene. Stali bodo na razglediščih mostu, ki prečka reko Savinjo.

V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale in bo voda primerne višine, bo moč videti prav posebne plavajoče aranžmaje, čolne polne cvetja, ki bodo popestrili čas festivala.

Pri razporejanju, namestitvi in zalivanju cvetja Hortikulturnemu društvu vsako leto velikodušno pomagajo delavci Komunale Laško, za kar so jim neizmerno hvaležni.